kuoppis

Olen pitkään miettinyt uusia, mielenkiintoisia soundeja ja siksi tein kaksi erilaista settiä uudenlaisella tavalla. Tummanruskea satiinipintainen setti henkii vanhaa vintagetyylistä tunnelmaa jo ulkonäöllään, mutta varsinainen yllätys paljastuu soitettaessa. Mikään aikaisempi Kumu-setti ei kuulosta tällaiselta. Tomeissa on uskomattoman lämmin, tumma ja hieno soundi, bassarissa samoin, kuin soittaisi vanhalla, elämää nähneellä setillä. Ja virveli jatkaa yllätystä, samanlaista Kumua ei aiemmin ole ollut. Sami ”Kuoppis” Kuoppamäki käytti kyseistä virveliä juuri studiossa ja oli aivan täpinöissään, rummussa oli komea, iso ääni ja sillä oli ilo soittaa. Kuoppis soitti pikaisesti myös koko settiä esittelytilassa eikä meinannut lopettaa, niin hyvä oli fiilis.

Setin erikoisuudet ovat runkojen sisällä: paksut ja leveät vahvikerenkaat, joihin tein täysin uudenlaiset reunaviisteet. Viisteen profiili on hyvin loivasti kaareva, joten kalvo ottaa runkoon kiinni todella leveältä osalta. Lisäksi rungon sisäpintaa ei ole hiottu, puu tuntuu ja näkyy. Tomeissa ja virvelissä on die cast–vanteet, jotka osaltaan vaikuttavat soundiin.

lukkarinenTummanvihreä satiinipintainen jazz-setti on myös uusi konstruktio. Rungot ovat paksut 99-malliset ja niissä on 30 asteen viisteet, lisäksi sisäpinta on hiomaton ja öljykäsitelty. Viritysalue tuntuu erittäin laajalta ja soundi tuo mieleen vanhat jazz-levytykset. Die cast-vanteet viimeistelevät tunnelman, antaen selkeän, puhtaan soinnin.

Jaska
Lukkarinen soitti setillä Lahden Rumpufestareilla, rummut oli viritetty erittäin korkealle. Setti soi tasapainoisesti ja pienestä koostaan huolimatta täyteläisesti. Matalalle viritettynä rummut kuulostavat todella isoilta. Erittäin mukava setti soittaa!

Uutuuksien kehittely jatkuu taas kevään ja kesän edetessä, pysykää kuulolla!

T. Kumu-Pekka