UKK (Usein kysyttyjä kysymyksiä)

Miten omat Kumut tilataan?

Kumu All Birch Custom ja VintageFlat Custom: Jos haluat ensin tutustua erilaisiin vaihtoehtoihin, täällä Hämeenlinnassa on aina useampi setti kokeiltavissa. Ota yhteys minuun (sähköposti tai puhelin) ja sovitaan tutustumisaika. Jos käynti ei onnistu, voidaan sopiva setti suunnitella vaikka sähköpostitse. Kun unelmasetti on selvillä, naputtelen tilausvahvistuksen sekä etumaksulaskun, joka on 40 % kokonaishinnasta. Maksusuorituksen jälkeen settisi on valmistuslistalla. Loppuerä sitten rumpujen valmistuttua.

Kumu All Maple Limited ja All Mahogany Limited rumpusetit, sekä Chrome Over Brass, Brushed Aluminum ja StonEdge Kumu virvelirummut: Nämä rummut saa yleensä noin viikon odotusajalla, joskus nopeamminkin. Testirumpuja löytyy Hämeenlinnasta, tilata voi myös sähköpostilla tai puhelimitse.

Kuinka kauan valmistus kestää?

Toimitusaika uudelle Custom­-setille luonnollisesti vaihtelee hieman, riippuen mm. tilausten määrästä. Tarkemman ajan ilmoitan aina tilausvahvistuksessa, viime kuukausina toimitusaika on ollut noin 6 viikkoa. Ei paha yksilölliselle, käsintehdylle rumpusetille!

Paljonko setti n:o xxx maksaa?

Hinnastosivulta löytyy erilaisten rumpujen hinnat, sieltä voi itse laskea. Jos tuntuu hankalalta, katson toki haluttaessa hinnan valmiiksi, laita vain sähköpostia.

Miten kestäviä puuvanteet ovat?

Erittäin kestäviä. Esim. SuperWoodHoop virvelissä ottaa surutta vastaan rimshotteja, pieniä jälkiä ajan kuluessa luonnollisesti tulee, mutta sekin on kosmeettista. Vanteessa on monta viilukerrosta, joissa puunsyyt ovat pystyssä. Tietänet ehkä, että esim. hakkuupölkyssä tai lihatukissa puunsyyt kulkevat pystyyn, silloin puu kestää iskuja todella hyvin, sama pätee tässäkin. Tietenkin järki kädessä: kyllähän joku saa valuvanteenkin hakattua rikki…! Mutta normaalia soittoa puuvanteet kestävät vuosikausia, tomeissa ”ikuisesti”. Virvelin ylävanteen ikään vaikuttaa eniten soittotapa.

Myytkö puuvanteita erikseen?

Puuvanteiden valmistus on todella monivaiheinen homma. Sahausta, liimausta, jyrsintää, poraamista ja hiomista riittää runsaasti. Minulla ei yksinkertaisesti riitä aika tehdä puuvanteita muihin rumpuihin, eli suosittelen kääntymään hyvin varustettujen musiikkiliikkeiden puoleen. Aidot Kumu-­puuvanteet saa siis vain Kumuihin.

Teetkö SideHoleja muihin rumpuihin?

Sama juttu kuin yllä, eli SideHole on saatavissa vain Kumuihin.

Saako Kumut esim. mustilla tai kullatuilla metalliosilla?

Olen vuosien mittaan nähnyt niin paljon kulahtaneita mustia, kullattuja tai pulverimaalattuja metalliosia, että päätin jo vuosia sitten pitäytyä vain kromatuissa osissa. Kromaus on kestävä ja ainakin vanhenee arvokkaasti, joka sopii käsintehdylle huippusoittimelle. On mukava ajatus, että setti näyttää vielä kolmenkymmenenkin vuoden kuluttua hyvältä.

Saako Kumuihin myös telineet eli hardwaren?

Hinnastosivuilla ilmoitetut hinnat ovat aina ns. shell set­hinnat ilman telineitä ja pedaaleja (engl. hardware). Usein asiakkaalla on ennestään toimiva hardware-­paketti, mutta toki Kumut saa myös haluamillasi telineillä ja pedaaleilla. Perushintaan sisältyy joka tapauksessa Kumurim­ripustus pikkutomeissa ja omat jalat lattiatomeissa, bassareissa on myös aina jalat valmiina. Kumurimeihin tarvitaan lisäksi vain holderi, esim. symbaalitelineeseen kiinnitettävä clamppi. Sellaisia löytyy myös täältä.

Onko Kumuissa kalvot valmiina?

Tottahan toki! Kumut toimitetaan aina viritettyinä ja soittovalmiina, kalvoina on pro-­tason kalvot, jotka sovitaan yhdessä tilaajan kanssa. Osaan antaa hyvät ehdotukset toimiviin kalvoihin soitettavan musiikkityylin mukaan.

Paljonko erikoismaalaukset maksavat?

Liukuvärjäykset, eli burstit ja fadet saa veloituksetta. GlossToneen saa halutessaan sparklea, jolloin extraa tulee noin 10 %. Kumuerikoisuus, eli erilaiset Lace­-väritykset tuovat lisähintaa myös noin 10 %. Lace-­kuviothan tehdään ruiskuttamalla oikean pitsin läpi, jolloin rummun pintaan jää ”negatiivi”. Oma keksintö! Muut kuviot ja erikoismaalaukset hinnoitellaan tapauskohtaisesti.