KUMU-rumpusetit

KUMU All Birch Custom

KUMU­-rumpujen maineen luonut mallisto, nimensä mukaisesti kaikki rummut valmistetaan mittatilauksena Turengissa toiveiden mukaan 100 % suomalaisesta koivusta. Runkovaihtoehdoista löytyy soittajalle sopiva malli aina hissuttelusta mättöön saakka. Lähes rajaton värivalikoima ja markkinoiden laajin kokovalikoima, jopa syvyyden voi valita vaikkapa neljännestuuman tarkkuudella.

All Birch Custom­ -rummut saa halutessaan myös puuvanteilla, valittavissa on kaksi mallia, ClassicWoodHoop ja SuperWoodHoop. Puuvanteet lisäävät soundiin ”puuta”: lämpöä ja mukavaa resonanssia, bonuksena ainutlaatuinen kanttisoundi ja komea ulkonäkö. KUMU-puuvanteet valmistetaan yksitellen käsin, tiukasta ja kestävästä suomalaisesta koivusta.

Alla erilaisia KUMU All Birch Custom­ -rumpujen ominaisuuksia, joista voit valita itsellesi sopivimmat.

All Birch Custom rungot

Original

Alkuperäinen, ”Kumu-­soundin” käsitteen luonut ohut runko. Sopii kaikenlaiseen soittoon, täyteläinen ja lämmin soundi jo hyvin hiljaa soitettaessa. Tomeissa rakenne 4 ply, paksuus 3,8 mm, lisäksi ohuet 1,8 mm sisäpuoliset SoulRing vahvikenauhat. Bassorummuissa rakenne 5 ply, paksuus 5 mm + SoulRingit. Ulkopuolen puunsyyt vaakasuuntaiset, sisäpuolella pystyssä.

66

Tomien keskipaksu all­-around-­runko, hyvä atakki ja selkeä soundi. Rakenne 6 ply, paksuus 6 mm. Ulkopuolen puunsyyt vaakasuuntaiset, sisäpuolella pystyssä.

66S

Uusin All Birch Custom-runko, sopii virveliin, tomeihin ja bassariin. Vahvasoundinen all-around-runko. Neljä kerrosta pystyssä, kaksi vaakasuuntaisesti. Ulko- ja sisäpuolen puunsyyt pystyssä.

77

Bassorumpujen keskipaksu runko, hyvä atakki ja botne. Rakenne 7 ply, paksuus 7 mm. Ulkopuolen puunsyyt vaakasuuntaiset, sisäpuolella pystyssä.

99

Tomien ja bassorumpujen paksuin runko, sopii todella kovaan soittoon. Rakenne 9 ply, paksuus 9 mm. Ulko- ja sisäpuolen puunsyyt pystyssä.

Kumu 99
Kumu 66
Kumu 77

All Birch Custom reunaviisteet

Reunaviisteen merkitys rummun soundille ja viritettävyydelle on hyvin tärkeä, sitä voidaan verrata esim. kitaran tai viulun tallaan. Kaikkien KUMU All Birch Custom -­rumpujen reunaviiste on viimeistelty käsin tasaiseksi ja silkinsileäksi, lopuksi ne vielä käsitellään parafiiniöljyllä.

Standardiviisteessä on 45 astetta sisäpuolella ja pieni pyöristys ulkoreunalla. Viisteen harja on pienemmissä rummuissa kapeampi ja suuremmissa leveämpi.

Valittavissa on myös 30 asteen viiste terävämmällä harjalla, tai pyöristetty, ”full round” -viiste.

All Birch Custom pintavaihtoehdot

SatinSound on satiininhimmeä, kulutusta kestävä ja arvokkaan oloinen öljyvahapinta. GlossTone on peilikiiltävä kiillotettu lakkapinta, joka lisää värien syvyyttä. Paljon enemmän työtä verrattuna SatinSoundiin, siksi arvokkaampi vaihtoehto. Wrap on klassinen rumpupinta, hyvin kulutusta kestävä. Paljon erilaisia kuviovaihtoehtoja.

SatinSound
GlossTone

All Birch Custom värit

Kaikki All Birch Custom­ -rummut värjätään käsin, tilauksen mukaisesti. Värin saa valita vapaasti, myös erilaiset tummennokset ja liukuvärjäykset. Erikoisväritykset ja kuviot onnistuvat myös. Erilaisia värejä voi katsella nettisivujen kuvagalleriassa, varsinaista värikarttaa on valitettavasti lähes mahdotonta tehdä. Kumu­-rumpujen esittelytilassa täällä Hämeenlinnassa on nähtävissä runsaasti oikealle puulle tehtyjä värimalleja.

Custom colors

All Birch Custom lugit

Lugeistaan rumpu tunnistetaan! Kumu­-rumpujen uniikit lugit ovat kromattua umpiterästä ja kiinnittyvät erittäin pienellä ”jalanjäljellä”, jotta runko voisi resonoida mahdollisimman vapaasti.

Valittavissa on kaksi huipputyylikästä vaihtoehtoa: suora D-­lugi puuliuskalla, tai D-lugi kokonaan kromisena.

All Birch Custom vanteet

Steel Powerhoop on 2,3 mm teräsvanne, toimivin all­-around­-vanne. Elävä, selkeä soundi ja tarkka viritettävyys. ClassicWoodHoop on perinteinen ohuempi vannekoukullinen puuvanne. SuperWoodHoop on paksumpi puuvannemalli, josta viritysruuvit kulkevat läpi.

ClassicWoodHoop
SuperWoodHoop

SideHole

All Birch Custom -­bassorumpuihin saa halutessaan myös SideHolen, mikitysreiän rummun kylkeen. Näin etukalvoon ei tarvitse tehdä reikää, ehjä kalvo antaa paljon lisäsoundia ja lisäksi näyttää paljon paremmalta!

KUMU Sidehole
KUMU Sidehole

Kumurim

All Birch Custom -­tomeihin kuuluu Kumurim-­ripustus, joka antaa rummun soida parhaalla mahdollisella tavalla. Kumurimin muhvilevy on väritetty tyylikkäästi rummun väriseksi. Standardimuhviin sopivat kaikki L­rautatyyliset holderit, mutta siihen voidaan asentaa myös erilainen, toiveen mukainen muhvi.

Kumurim

Etutomien kiinnitys

All Birch Custom -­etutomit kiinnitetään yleensä clampilla symbaalitelineeseen tai erilliseen tomitelineeseen. Bassorumpu antaa hivenen paremman soundin ilman tomien painoa. Haluttaessa bassorumpuun voidaan kuitenkin asentaa tomiteline, oma malli löytyy yhdelle tai kahdelle tomille. Yhtä tomia käytettäessä myös perinteinen asennustapa virvelitelineelle on hyvin toimiva, kun vaan muistaa olla kiristämättä tomia liikaa, jolloin rummun sointi tukahtuu.

KUMU All Birch Custom­ -rumpujen halkaisijat, syvyys valittavissa vapaasti vaikkapa neljännestuuman tarkkuudella:

Original tomit: 6”, 8”, 10”, 12”, 13”, 14”, 15”, 16”, 18”

66 tomit: 8”, 10”, 12”, 13”, 14”, 15”, 16”, 18”

99 tomit: 10”, 12”, 13”, 14”, 15”, 16”, 18”

Original bassorummut: 14”, 15”, 16”, 18”, 20”, 22”, 24”, 26”, 28”

77 bassorummut: 18”, 20”, 22”, 24”, 26”, 28”

99 bassorummut: 22”, 24”, 26”, 28”

Single tom holder
Double tom holder

KUMU VintageFlat Custom

VintageFlat Custom on erikoisrumpu, joka on parhaimmillaan low­- ja medium-­vireissä. Erittäin lämmin, pyöreä, vanhanaikainen ja tuhnu soundi, EI siis all-­around. Runko on ohut (4 ply), mutta reunaviiste on hyvin leveä ja vain loivasti pyöristetty, jolloin kalvon kontaktipinta runkoon on suuri.

Reunaviisteitä ja runkovahvuuksia lukuun ottamatta valittavissa kaikki samat ominaisuudet, kuin All Birch Custom -­rummuissakin.

KUMU VintageFlat Custom -rumpujen halkaisijat, syvyys valittavissa vapaasti vaikkapa neljännestuuman tarkkuudella:

Tomit: 12”, 13”, 14”, 15”, 16”, 18”

Bassorummut: 22”, 24”, 26”, 28”