KUMU SideHole

Kumu-bassorummun SideHole on osoittautunut käytännössä erittäin toimivaksi. Ehjä, mikkireiätön etukalvo antaa runsaasti lisäsoundia ja alapäätä, lisäksi bassari näyttää paremmalta. SideHolella varustettu rumpu ei kuitenkaan vastaa soittotatsiltaan reiällistä etukalvoa, lyöntikalvoon tulee soitettaessa pieni pomppu, rebound. Rungossa sijaitseva SideHole ei päästä ilmapatsasta ulos reiällisen etukalvon tavoin. Jotta rebound saadaan minimoitua, Kumu-bassareissa on lisäksi pienet venttiiliaukot viritysruuvien kohdilla, niiden avulla pomppu on saatu hyvin pieneksi.

Olen huomannut, että reboundiin reagoidaan kolmella tavalla: jotkut eivät noteeraa sitä lainkaan, toiset käyttävät sitä hyväkseen ja kolmannet kokevat sen hankalana. Jos on tottunut aina ”hautaamaan” pedaalin nuijan, eli soitettaessa nuija jää kiinni kalvoon, saattaa rebound tuntua hankalalta, mutta pienellä virityksen tarkistuksella asia voi muuttua. Jos taas on opetellut tekniikan, jossa nuija ei jää kiinni, soundi on todella muhkea ja voi käyttää hyväkseen soivan kalvon antamaa etua. Ja hei: moni on opetellut uuden tekniikan hyvin helposti, paras kuulemani on ollut kahden illan treenit.

Tuntumaan eli tatsiin vaikuttaa hyvin paljon käytettävä pedaali ja sen nuija, toiset pedaalit reagoivat reboundiin herkemmin, toiset tavallaan eliminoivat sen. Myös rummusta saatava soundi voi muuttua yllättävän paljon eri pedaaleilla.

KUMU Sidehole
KUMU Sidehole