KUMU-virvelirummut

KUMU All Birch Custom virvelirummut

KUMU-­rumpujen maineen luonut mallisto, nimensä mukaisesti kaikki rummut valmistetaan mittatilauksena toiveiden mukaan 100 % suomalaisesta koivusta. Runkovaihtoehdoista löytyy sopiva malli aina hissuttelusta mättöön saakka. Lähes rajaton värivalikoima ja erittäin laaja kokovalikoima, jopa syvyyden voi valita vaikkapa neljännestuuman tarkkuudella. All Birch Custom -­virvelirummun saa halutessaan myös puuvanteilla, valittavissa on kaksi mallia, ClassicWoodHoop ja SuperWoodHoop. Puuvanteet lisäävät soundiin ”puuta”: lämpöä ja mukavaa resonanssia, bonuksena ainutlaatuinen kanttisoundi ja komea ulkonäkö. KUMU-puuvanteet valmistetaan yksitellen käsin, tiukasta ja kestävästä suomalaisesta koivusta.

Alla erilaisia KUMU All Birch Custom­ -virvelirumpujen ominaisuuksia, joista voit valita itsellesi sopivimmat.

KUMU All Birch Custom snare drums
KUMU All Birch Custom snare drums – GlossTone & SuperWoodHoops
KUMU All Birch Custom snare – SatinSound finish

All Birch Custom virvelirumpujen rungot

Original

Herkästi syttyvä, lämminsoundinen yleisrumpu. Rakenne 4 ply, paksuus 3,8 mm + 3,8 mm SoulRing vahvikerenkaat.

66 & 66S

Selkeäsoundinen all­around­virveli. Rakenne 6 ply, paksuus 6 mm.

99

Vahvasoundinen virveli kovaan soittoon. Rakenne 9 ply, paksuus 9 mm.

All Birch Custom reunaviisteet

Reunaviisteen merkitys rummun soundille ja viritettävyydelle on hyvin tärkeä, sitä voidaan verrata esim. kitaran tai viulun tallaan. Kaikkien KUMU All Birch Custom­ -rumpujen reunaviiste on viimeistelty käsin tasaiseksi ja silkinsileäksi, lopuksi ne vielä käsitellään parafiiniöljyllä. Standardiviisteessä on 45 astetta sisäpuolella ja pieni pyöristys ulkoreunalla. Viisteen harja on pienemmissä rummuissa kapeampi ja suuremmissa leveämpi.

Valittavissa on myös 30 asteen viiste terävämmällä harjalla, tai pyöristetty ”full round” viiste.

All Birch Custom pintavaihtoehdot

SatinSound on satiininhimmeä, kulutusta kestävä ja arvokkaan oloinen öljyvahapinta. GlossTone on peilikiiltävä kiillotettu lakkapinta, joka lisää värien syvyyttä. Paljon enemmän työtä verrattuna SatinSoundiin, siksi arvokkaampi vaihtoehto. Wrap on klassinen rumpupinta, hyvin kulutusta kestävä. Paljon erilaisia kuviovaihtoehtoja.

KUMU All Birch Custom snare – SatinSound finish
KUMU All Birch Custom snare – GlossTone finish

All Birch Custom värit

Kaikki All Birch Custom­ -rummut värjätään käsin, tilauksen mukaisesti. Värin saa valita vapaasti, myös erilaiset tummennokset ja liukuvärjäykset. Erikoisväritykset ja kuviot onnistuvat myös. Erilaisia värejä voi katsella nettisivujen kuvagalleriassa, varsinaista värikarttaa on valitettavasti lähes mahdotonta tehdä. Kumu-­rumpujen esittelytilassa täällä Hämeenlinnassa on nähtävissä runsaasti oikealle puulle tehtyjä värimalleja.

All Birch Custom lugit

Lugeistaan rumpu tunnistetaan! Kumu­-rumpujen uniikit lugit ovat kromattua umpiterästä ja kiinnittyvät erittäin pienellä ”jalanjäljellä”, jotta runko voisi resonoida mahdollisimman vapaasti. Valittavissa on kolme huipputyylikästä vaihtoehtoa: suora D­-lugi puuliuskalla, D­-lugi kokonaan kromisena, tai F­-aukon mallinen F­-lugi.

D-lug with a wood stripe
D-lug with a wood stripe
D-lug in chrome
D-lug in chrome
F-lug
F-lug

All Birch Custom vanteet

Steel Powerhoop on 2,3 mm teräsvanne, toimivin all­-around-­vanne. Elävä, selkeä soundi ja tarkka viritettävyys. ClassicWoodHoop on perinteinen ohuempi vannekoukullinen puuvanne. Virveleissä parhaimmillaan low­- ja medium­-vireissä. SuperWoodHoop on paksumpi puuvannemalli, josta viritysruuvit kulkevat läpi. Toimii hienosti kaikenlaisissa vireissä. Die Cast on valuvanne, tanakka ja tuhti, kuiva soundi.

KUMU All Birch Custom virvelirummun halkaisijaksi on valittavissa 10”, 12”, 13”, 14” tai 15”, syvyyden voi valita vaikkapa neljännestuuman tarkkuudella.

ClassicWoodHoop
SuperWoodHoop

KUMU VintageFlat Custom virvelirummut

VintageFlat Custom on erikoisrumpu, joka on parhaimmillaan low­- ja medium-­vireissä. Erittäin lämmin, pyöreä, vanhanaikainen ja tuhnu soundi, EI siis all­-around. Runko on ohut (4 ply), mutta reunaviiste on hyvin leveä ja vain loivasti pyöristetty, jolloin kalvon kontaktipinta runkoon on suuri. Reunaviisteitä ja runkovahvuuksia lukuun ottamatta valittavissa kaikki samat ominaisuudet, kuin All Birch Custom­ -rummuissakin.

KUMU VintageFlat Custom virvelirumpu on saatavissa 14” tai 15” halkaisijalla, syvyyden voi valita vapaasti vaikkapa neljännestuuman tarkkuudella.

StonEdge KUMU kivivirvelit

Tämä ainutlaatuinen rumpu on valmistettu valamalla vuolukivikomposiitista, joka on suomalainen patentoitu keksintö. Soundiltaan se asettuu puu-­ ja metallivirvelin väliin. Pro 1 mallissa on die cast valuvanteet ja Trick nostin, Pro 2 mallissa teräsvanteet ja P Classic nostin.

Koot: 14” x 5,5”, 14” x 6,5”, 13” x 7”

StonEdge KUMU snare – 14" x 5,5"
StonEdge KUMU snare – 14" x 6,5"